15 Ocak 2014 Çarşamba

Bilge Yüzme Öğreniyor

Bilge yüzme derslerine başladı. Yaşı gereği tek başına suya giremeyeceği ve komutları tam olarak izleyemeyeceği için anne veya babalarla olan yüzme kursuna katılıyoruz. Meryem suya epey bir korkarak yaklaştığı için ilk başta epey bir tereddüt ettik. Aynı şeyleri Bilge de yaşar mı diye. İlk dersin başlarında Bilge çok emin değildi. Ancak suya girdikten 5 dakika sonra suyun tadını çıkarmaya başladı bile. Bu hafta ikinci haftamızdı ve o çoktan suya alışmıştı. Bütün aktivitelere severek katılıyor, havuzdan çıkma vakti geldiğinde suya veda etmekte zorlanıyor. Suya kendini bir atışı var ki benim orada onu tutmak için bulunuyor olmam umrunda bile değil. Direk suya atlıyor. Suda öğretmen şarkılar söylüyor. Bilge öğretmeni dikkatli bir şekilde dinliyor ve yapması gerekneleri yapıyor. Tekme atması gerektiği yerde tekme atıyor, alkışlaması gerektiği yerde alkışlıyor.
Havuz sonrası duşlarını alıp saunaya giriyorlar ve ben onların eşyalarını toplarken onlar saunada vakit geçiriyorlar. Bilge saunadan çıktığında yanakları kıpkırmızı oluyor. Eve giderken ve evde hala dilinde yüzme sırasında söylediğimiz "motor boat" kelimesi.

Motor boat, motor boat goes so slow
Motor boat, motor boat goes so fat
Motor boat, motor boat step on the gas.

İnsan bir çocuğu hakkında karar verirken ister istemez diğer çocuğu ile olan tecrübelerine dönüyor. Biz bunun aslında her zaman doğru bir yöntem olmadığını bu havuz olayında gördük. Emre de ben de başta tereddütlüydük acaba Bilge için çok mu erken. Meryem'in yaşadığı korkuyu o da yaşar mı diye. Ama her çocuk farklı oluyor. Bir diğer yandan Meryem için de havuza başlama yaşında biraz gecikmiştik. Meryem ilk dersine üç buçuk yaşındayken başlamıştı ve Bilge daha sadece iki yaşında.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder