21 Haziran 2013 Cuma

Kütüphaneye Üye Olduk

Uzun zamandır Meryem ve Bilge ile yapmayı planladığım bir şeyi bu Salı akşam üzeri yapabildik. Çocuklarla hızlı bir şekilde yemeğimizi Noddles Company'de yedikten sonra evimizin yakınındaki Haslett kütüphanesine gittik.

Çocuk bölümüne geçtik. Meryem ve Bilge bir süre oradaki oyuncaklarla oynadı. Epey bir süre trenle oynadılar. Bilge treni oynamak için masaya çıkmaya çalıştığı an onun dikkatini diğer oyuncaklara yöneltmeye çalıştım ve o an imdadıma bir diğer masada duran kale ve atlar yetişti. Meryem de bize katıldı ve bir süre kaleye askerleri yerleştirip, atları sıraya dizdiler. Daha sonra yapbozların olduğu köşeye geçtiler. Daha doğrusu Meryem sıra ile tahta yapbozları tamamlarken Bilge onları bozmakla meşguldü.

Meryem'e eve götürmek için kendisi için kitap seçebileceğini söyledim. Kitap raflarındaki kitapları bir süre inceledikten sonra kendisi için beş tane kitap seçti. Üyeliğimizi tamamlayarak kitaplarımızı aldık. Meryem'in kütüphaneden kendisi için seçtiği ilk kitapları:

Pinklacious and The Pink Hat Parade

Pinkalicious and the Pink Hat Parade

The JellyBeans and The Big Camp Kickoff


The Jellybeans and the Big Camp Kickoff


Hey, Presto

Hey, Presto!

Two Cool Coyotes

Two Cool Coyotes

Dotty

Dotty


Üç gündür her akşam bu kitapları okuyoruz. Kendisine göre bir sıraya koyuyor ve büyük bir dikkatle dinliyor. Laf aramızda seçtiği kitapları ben de çok beğendim.

Kütüphane kitaplarını tekrar götürmemiz gerektiğini bildiği için mümkün olduğu kadar kitapların tadını çıkarmaya çalışıyor. Bu durum bir açıdan kütüphane kitaplarını evde sahip olduğumuz kitaplardan daha değerli yapıyor. Çünkü o kitaplar bize ait değil ve geçiçi bir süre için bizde kalacaklar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder