29 Temmuz 2014 Salı

Benim Minik Mutlu Kardan Adamım

Karlar Ülkesi çizgi filmini seyretmediyseniz mutlaka seyredin. Büyükler olarak biz bile birkaç defa izledik. Bu film Meryem ve Bilge'yi ilk sinemaya götürdüğüm filmdi. Meryem daha önce babası ile gitmişti ama Bilge'nin ilk sinema tecrübesiydi ve film uzun bir film olmasına rağmen ve hiç ara vermedikleri halde hem Bilge hem Meryem filmi hiç sıkılmadan izlediler. Sonra evde, sonra Türkiye yolculuğumuz sırasında bilimum araçlarda. Çocukların sessiz durmalarını istediğimiz anda filmi önlerine koyuyorduk ve o anda derin bir sessizliğe gömülüyorlardı. Ne kadar uykuları olursa olsun aynı etkiyi yaptı. Çocukların açma kapama düğmesi gibiydi.

Emre ile Meryem geçen hafta kütüphaneden filmin müziklerinin olduğu CDyi ödünç almışlar. Bütün bir hafta yol boyunca karlar ülkesi müzikleri dinledik. Meryem'in favori şarkıları var. Türkçe'ye "Aldırma" olarak çevrilen "Let it go" bu listede bir numara. Ve filmin iki ana kahramanı Elsa ve Anna'nın söylediği tüm diğer şarkılar.

Filmde bir de kardan adam karakteri var. Filmin komik karakteri. Espirileri ile filmin duygusal anlamda yoğun sahnelerini neşelendiren karakteri. Adı Olaf. Bilge Olaf'ı çok seviyor. Olaf filmin bir yerinde şarkı söylüyor. Bu şarkı da CD'de. Meryem Olaf'ın şarkısı gelince diğer şarkılara geçmemi istiyor. Bilge ise Olaf'ın şarkısını dinlemek istiyor. Sadece dinlemekle kalmıyor eşlik de ediyor. En çok Olaf'ın "Happy Snowman" yani "Mutlu kardan adamı" dediği yeri seviyor. Bilge'ye Olaf ne diyor diye sorunca ilk aklına happy snowman geliyor.

Yüzüne yayılan aynı kocaman gülümseme ile Bilge de benim minik mutlu kardan adamım.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder