29 Temmuz 2014 Salı

Bir Kaç Saate Sığdırılan Bayram Kutlamaları

Yurt dışında bayramlar sadece birkaç saate sıkıştırılan bayram kutlamaları ile sınırlı. Bayram günü hayat aynı hızı ile devam ediyor. Bu bayram sabahı ne bayram namazına katılabildik ne de gün içerisinde herhangi bir bayram kutlaması yapabildik. Bayram sabahı benim yeni projemin sunum günüydü. Birkaç haftadır hazırlandığım konunun sunumunu yapacaktım ve bu sunum benim için önemliydi. Bu sebeple gün içerisinde çocuklara ayıracak hiç zamanım yoktu. Emre'nin durumu da benden farklı olmadığı için çocukları okula bırakmanın daha doğru bir fikir olacağına karar verdik. Çocuklar bayramın ilk gününü okulda hafta içi herhangi bir günmüş gibi geçirdiler.

Neyse ki günün sonunda buradaki Türk topluluğunun düzenlediği bayram pikniği vardı. Meryem artık bayramları bildiği için okuldaki öğretmenine akşamki kutlamadan bahsetmişti. Ancak bana öğretmenine bayramı nasıl anlatacağını bilemediğinden dert yandı. Öğretmenine sadece bugünün özel bir gün olduğunu ve akşam Türk çocuklarla oynayacağını söyleyebilmişti. 

Akşam üzeri çocukları alarak bayram kutlamasının olduğu piknik alanına gittik. Çocuklar bir süre parkta oynadılar. Yemeğimizi yedikten sonra çocuklar için en eğlenceli kısım olan bayram hediyelerine sıra gelmişti. Meryem ve Bilge heyecanla sıraya girdiler. Meryem sıranın ilk başında idi ve hediyesini çok merak ediyordu.


Toplulukta yaşlı bir teyzeyi temsili olarak oturttular. Çocuklar sıra ile teyzenin elini öpüp hediyelerini aldılar. İlk hediyesini alan Meryem'di. 



Meryem'in hediyesi Dora oyuncağı idi. Ancak diğer kızların elinde prenses oyuncaklarını görünce ilk baştaki mutluluğu yerini mutsuzluğa bıraktı. Bütün diğer kızlar gibi bir prenses oyuncağı istiyordu. Oyuncağını değiştirmek için cesaretini toplayıp gittiğinde geriye kalan Hello Kitty seçeneği kabul etti ve Dora oyuncağını Hello Kitty ile değiştirdi. 

Bilge sırada heyecanla bekliyordu. Sırada beklerken bir boşluğunu bulup birkaç çocuğun önüne geçerek sıranın kendisine gelmesini hızlandırdı. 


Alacağı hediyeye odaklanmıştı. Meryem hediye almıştı ve o da almak istiyordu. El öpmesi gerektiğini söyleyince hızlı bir şekilde yaşlı teyzenin elini öptü ve heyecanla hediyesini kucaklayarak yanıma geldi. 




Meryem ile birlikte hediyesini açtılar. Hediyesi casus oyuncak seti idi. 


Birkaç arkadaş daha bizim çocuklara hediyeler almışlardı. Birer adet yeni kıyafetleri, hediyeleri, şekerleri ve balonları ile piknik yerinden ayrıldık. Bayram en çok çocuklara bayramdı.


Eve gitmeden yarım saatliğine Atahan'lara bayram kutlamasına uğradık ve sonra evimize döndük.

Bayram burada bu birkaç saatlik bayram kutlaması ve bir de iki arada bir derede ailelerimizle yaptığımız telefon görüşmelerimiz ile sınırlı. Ancak şunu çok iyi biliyoruz ki dar zamanlara sığdırmaya çalıştığımız bu paylaşım anları bizim için geniş zamanlara serpiştirilmiş silik bir kaç anıdan çok daha değerli.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder