18 Ağustos 2013 Pazar

Ağustos'daki Doğum Günleri

Meryem için Ağustos ayı arkadaşlarının doğum günlerini kutladığımız ay oldu. Önce Diego'nun, sonra Ollie'nin, sonra Ashley ve en son da Alice'in doğum günü kutlaması vardı.
Bu doğum günleri Bilge'ye "happy birthday to you" doğum günü şarkısını öğretti. Hem Bilge'ye hem Meryeme "Pinyata" adı verilen, içi şeker ve hediyeler ile dolu kağıttan kuklaya değnek ile vurma pratiği kazandırdı.
Ollie'nin doğum gününde Pinyata Sünger Bob'tu. Şekerler yere düştükten ve çocuklar tüm şekerleri toplayıp Pinyatanın başından ayrıldıktan sonra bile Bilge yerde bulduğu Sünger Bob'un ayağının biri ile kağıttan kuklaya vurmaya devam ediyordu.




Ardı arkası aynı grup ile buluşma Bilge'de bir rahatlık oluşturdu. Ollie'nin doğum günü sırasında Bilge, Diego ile arkadaşlığını epey bir ilerletti. Hatta bir ara Meryem'in tahtını sarsacağı konusunda endişelendim diyebilirim.

Meryem salıncak üzerinde yukarılara uçma hayalleri kurarken






 Bilge ile Diego oyun alanında tırmanma egzersizleri yapıyorlardı.




Ashley'in doğum günü kızlar partisi gibiydi. O partide Diego ve Ollie ile birlikte oynayan Meryem'den farklı bir Meryem vardı. Sanki oynadığı arkadaş grubuna göre takındığı roller de değişiyordu. Ashley, Kit ve Meryem üçü de üzerinde elbiseleri daha nazik oyunlar oynuyorlardı.

Ashley'in doğum günü sırasında bu üçlüye eşlik eden bir de Chloe vardı. Chloe'yi Meryem'in Çinli arkadaşı. Ha bir de çok güzel çiçekler çizen arkadaşı. Bizim evimize genelde onun çizdiği çiçeklerden oluşan bir kağıt geliyor. Meryem ona çicek çizdiriyor ve kendisi de çiçekerin çevresine biraz boyama yapıyor. Böylelikle ortak resimleri oluyor.

Yine bir Pinyata ve çocuklar Pinyata'nın içindeki hediyeleri dökmek için sırada...




 Sıra Meryem'de. Bu işte ustalaşmış olan Meryem birkaç tane güçlü vuruş yaptı.


Sonra da yere düşen hediyeleri çantalarına doldurdular.



Meryem yere düşen hediyeleri alırken girişken ama asla saldırgan değildi. Bir ara Chloe ile bir başka çocuk arasında bir karmaşa yaşandı ve Chloe ağamaya başladı. Herkes kendi çantasına hediye koyma telaşında iken Meryem çantasından bir tane yeşil topu çıkarıp ona verdi.  İşte benim kızım dedim içimden, gururla..


Bugün Alice'in doğum günü vardı. Meryem ile Alice'in arkadaşlıkları yüzme kursunda gelişti. Bir dönem boyunca aynı kura devam ettiler. Ancak anladığım kadarı ile okulda pek birlikte oynamıyorlar. Meryem Alice'e ilk gittiğimizde "hi" dedi giderken de "bye" ve bütün doğum günü boyunca ilişkileri bu kadardı. Hatta ilk defa kendisi eve gitmek istedi. 

Doğum günü partileri sayesinde bir yandan Meryem'in arkadaşlarının ailelerini tanırken bir yandan da Meryem'in arkadaşları ile ilişkilerini gözlemledim. Kızım okulda öğretmenlerinin bahsettikleri gibi "easy going" yani kolay ilişki kurulabilecek bir çocuktu. Kesinlikle birlikte oynamayı sevdiği arkadaşları vardı ve o arkadaşları ile favori oyunları. Zaman zaman liderlik yapsa da başkalarının liderliğinden rahatsız olmuyordu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder