18 Ağustos 2013 Pazar

Dolapların Çekmecelerin Üstü

Bilge'nin şu an ilgi alanı doğrudan ulaşamadığı yerler. Bir numarada Meryem'in çekmecesinin üstü var. Oraya Meryem Çekmecelerin basamaklarına çıkarak tırmanıyor ve üst raftaki kitaplardan akşam okumamız için kitap seçiyordu. Bu Bilge'den kaçar mı tabii. O da öğrendi. Şimdi oraya çıkıyor ama o sadece kitap seçmekle kalmıyor. Kitap, elbise eline ne geçerse yere indiriyor.

 Arada Meryem de bebek taklidi yaparak bu yaramazlığa katılıyor.


Eşyaları dağıtırken Meryem'in eşyaları arasında bulduğu pembe tacı takmayı ihmal etmiyor. Bütün bu dağınıklıktan sonra gerisin geri aşağıya iniyor ve başka yerleri dağıtmaya geçiyor.


Bir diğer favori yerimiz benim masamın üstü. Masamın üzerinde yalnışlıkla bir kitap bıraktıysam Bilge'nin elinde bir kalem ile kitabımın sayfalarını karalamasına hazırlıklı olmam gerekiyor. Masamın üzerinde yükselen kağıt yığınlarımı içinden daha çıkılmaz bir hale getiriyor.

Favori mekanımız mutfak giderek daha tehlikeli bir hal almaya başlıyor. Fırının kapağını açıp kapağın üzerine çıkıyor ve ocağın üzerindeki demirlerle oynuyor. Ocağın düğmeleri geliyor sonra. O açıdan gözümüzün sürekli üzerinde olması gerekiyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder