17 Eylül 2013 Salı

İbo Dayı ile Geçen Kaliteli Zaman

Bu Türkiye gezimizde epey bir zamanımızı bizimkilerle ve bahçede geçirme şansımız oldu. Hepimizin bir araya toplanma sebebi babamın hastalığı gibi üzücü bir neden olsa da biz bunu güzel anılara dönüştürme imkanı yakalayabildik. Türkiye gezilerimiz genelde büyük bir telaş içerisinde geçiyordu ve bir arada kaliteli zaman geçirmeye çok fırsatımız olmuyordu. Meryem ve Bilge dayılarını pek tanıma fırsatı yakalayamamışlardı. Bu gezi bize bu açığı kapatmamıza fırsat verdi.

Ben şahsen İbrahim'in çocuklarla bu kadar güzel ilgilendiğini bilmiyordum. Çocuklarla paylaşımları çoğaltmanın en güzel yanı onlarla birlikte yapabileceğiniz aktiviteler planlamak ve İbrahim bu konuda çok başarılıydı.

Bilge'nin deli gibi kedi ve ördeklerin peşinden koştuğunu gören İbrahim önce kediyi sonra da ördeklerden birkaçını yakalayıp çocukların dokunmasına izin verdi.





Fadimana Gülü diye bir çiçek vardır. Biz çocukluğumuzda bu çiçeğin yapraklarını tek tek koparıp , aralarını açıp yüzümüze gözümüze yapıştırıp kendimizi horoz yapardık. Bir baktım İbrahim bizim çocukları horoz yapıyor...




Mısır tarlasının derinlikerine gidip mısır topladılar, soydular. Mangal için odun toplayıp, mangalı yaktılar ve mısırları mangalda pişirdiler.





Birlikte araba yıkadılar. Bilge ve Meryem'in suyu arabaya tutma kavgalarına büyük bir sakinlikle yakaşıp sıra ile arabayı sabunlayıp, yıkamalarına fırsat verdi. Çocuklar, İbrahim'in durladığı yerleri tekrar sabunluyor veya olmadık yerlere su tutuyorlardı. İbrahim ise sabırla onların heveslerini almalarını bekliyordu.




Birlikte dondurma yemeye gittik. Çocuklar, alışveriş merkezindeki oyun parkında oynadılar.


Meryem dayısının gitme zamanı geldiğinde çok üzüldü. Sabah ilk kalktığında sorduğu soru "İbo nerede, gelecek mi?" oldu. Kuvvetli aile bağları kolay kurulmuyor. Bunun için insanın emek vermesi gerekiyor. Ben bu aniden gelişen kısa tatilimiz süresince Meryem ve Bilge'nin dayıları ile uzun ve kaliteli zaman geçirme fırsatı yakalamarından çok mutlu oldum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder