20 Ağustos 2012 Pazartesi

Bilge Yuruyor!

Bilge bugun ititbari ile 9 ay 1 haftalik. Hareketli bir cocuk ama bunun yaninda dikkatli ve gozlemci. Hemen hemen bir aydir kendi basina ayaga kalkmaya ve adim atmaya calisiyor. Ozellikle ilk baslarda her ayaga kalktiginda poposu ustune oturuyordu ama o  inatla ve kararlilikla yeniden kalkiyordu. Birkac adim atiyor ve yere dusuyor sonra tekrar kalkip kaldigi yerden devam ediyordu. Azmetti ve sonunda basardi. Oglumuz artik yuruyor. Cok kararli bir cocuk. Meryem de erken yurumustu. 10 bucuk aylikdi. ama Meryem tam hazir oldugundan emin olduktan sonra adimlarini bir yere tutunmadan atmaya basladi. Bir gun bir baktik ayaga kalkti ve yurudu. Bilge pratik yaparak kendini hazirladi ve simdi yuruyor. Iki uc gundur epey gelistirdi. Eger bir yerlere cok hizli gitmek istemiyorsa yuruyerek gitmeyi tercih ediyor. Yalpalaya yalpalaya da olsa yuruyor.Yururken kendi ile gurur duyuyor. Zaten arada ayakta kendini alkisliyor. Yani o da birseyleri basardiginin farkinda.

Bilge'nin en sevdigim ozelliklerinden birisi kendini mutlu edebilmesi. Cok nadir agliyor. Ya gercekten yorgunsa veya cok acsa agliyor. Tabii bu aralar benim onu okula birakip gitmem de eklendi ama bunlar normal sanirim. Dun Meryem televizyonda muzik acti. Bilge bunun muzik oldugunu, eglenceli bir seyler oldugunu hemen anladi ve alkislarla eslik etmeye basladi. Meryem dans ediyor, Bilge de ayakta onu alkisliyordu. Cook sevimlilerdi. 

Muzik Bilge'nin hayatinda onemli bir unsur olabilir. Bakalim zaman ne gosterecek. Su aralar en sevdigi seylerden birisi sehpa, masa veya harhangi bir zemini (bu resimde bir agac kutugu) bateri niyetine kullanip elleri ile degisik sesler cikarmak.
Bir sarki mirildanarak kendi yaptigi muzige eslik etmeyi de ihmal etmiyor tabii. Bu sarki genelde a-a-a-a-a-a--baa-baa-ba- gibi oluyor ama keyif aliyor mu aliyor. Insan ona bakinca umarim hep boyle mutlu olur diye icinden gecirmeden yapamiyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder