19 Ağustos 2012 Pazar

Bugun Bayram

Bugun Ramazan bayraminin ilk gunu. Pazar gunune denk geldigi icin okul veya herhangi bir toplanti yok. Bunun icin bizim icin gercekten bayram diyebiliriz. Amerika'ya geldigimizden bu yana bayramlar hep hafta icine denk geldigi icin bizim icin kosusturmanin arasinda bir mola gibi olmustu cogu zaman. Bugun en azindan o kosusturmadan uzaktik. Bugun en buyuk eksiklik sanirim burada uzun suredir sahip oldugumuz dostlarimizi yaz basinda bir yerlere ugurlamis olmamiz.

Bu bayram Meryem'in buyumus olmasi (birseylerin farkinda olarak hareket etmesi), bayrami biraz daha bizim icin onemli kildi. Bu gunun diger gunlerden farkli oldugunu anlayabilecek yasta ve anne-baba olarak ona bu bilinci kazandirmak bizim sorumlulugumuz. Meryem bizim elimizi optu, bayramimizi kutladi ve biz de ona bayram harcligi verdik (1 dolar+1 dolar= 2 dolar).  Aslinda oncesinde hediyeler hazirlamis olsaydik cok daha guzel olurdu. Ama biz her zamanki gibi olabildigince plansiz yasamaya devam ediyoruz. ve son anda ne yapabilirsek o bizim icin en buyuk plan oluyor.

Buradaki Turk toplulugunun duzenledigi kahvaltiya gittik. Piknik tadinda bir kahvaltiydi. Okemos'ta bir parkta oldu. Cocuklar icin disarida olmasi guzel oldu. Hem temiz hava aldilar hem de rahatca oynadilar. Meryem'in insanlara alismasi icin belli bir zamana ihtiyaci var. Herkes ona merhaba, iyi bayramlar diyor o ise kacacak bir yerler ariyor. Bu konu uzerine epey bir calismamiz gerekecek. Bilge, her zamanki gibi kendi halinde, insanlara gulucuk dagitiyordu. Ne oldugundan habersiz. Burada bayramlarda cocuklara mutlaka hediye veriyorlar. Cok hos bir gelenek gelistirmisler. Meryem'e de bayram hediyesi olarak oyuncak bir bebek almislar. Tokasi, cantasi vs bir suru aksesuari da yaninda. cok sevdi. Biz ona hic bebek almadigimiz icin ona epey bir farkli geldi.
Simdi Meryem ogle uykusuna dalmak uzere. Bilge ise kendi basina yerde oyuncaklari ile oynuyor. Bir bayram daha boyle geciyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder