27 Ağustos 2012 Pazartesi

Meryem'in Yeni Kresi

Bugun Meryem yeni bir krese basladi. Aslinda bizim icin celiskilerle dolu bir degisimdi bu. Biz  Meryem'in gittigi kresten genel olarak memnunuz. Meryem bir yasindan beri o krese gidiyordu. Once "toddlers' room", sonra "two's classroom" ve "Preschool 1". Cok asiri profesyonel bir yer degil. Ama oturmus bir programlari ve belli bir ogretmen kadrosu var. Ogretmenleri sevecen ve ilgili. Siniflari epey bir genis. ve butun herkes herkesi taniyor.

Biz Meryem'i bugun basladigi krese almak istedik cunku daha profesyonel calisiyorlar. Oglen yemegi veriyorlar ve ucret olarak da eger Bilge de oraya giderse daha hesapli olacak. Ben hergun Meryem'e yemek olarak ne koysam diye dusunmek zorunda kalmayacagim.

Gecen haftalarda oryantasyon vardi. Meryem'in yeni sinifini gorunce acaba yanlis bir karar mi verdik diye dusunmeye baslamistim cunku siniflari cok kucuk. ve bir suru cocuk var. Bugun Meryem heyacanla yeni okuluna gitti. Okula geldigimizde orada Donkwan'i da gorunce daha bir heyecanladi. ama Donkwan baska bir siniftaydi ve siniftan iceri girdiginde tanidigi hic kimse yoktu. Ogretmenler de onunla cok fazla ilgilenemeyecek kadar mesgulduler. Bugun gelen bir suru yeni cocuk vardi. Kizim yepyeni bir ortamda tek basina kaldi. Bu durumun onun icin ne kadar zor oldugunu gozlerinden anlamak hic zor degildi. Biz onu oylece orada birakmak zorunda kaldik. Emre de ben de kararimizi bir kez daha sorguladik. Neden boyle bir degisiklik yapmistik sanki?
Ne kadar cok arkadasi vardi eski sinifinda. Michale, Story, Isla, Camilla. Simdi kim vardi bu sinifta? Tek basina oracikta duruyordu. Aslinda hayata dair guzel bir ogrenme firsati. Her zaman yeni ortamlar olacak, yeni arkadasliklar kurmaya calisacak. Ama bunun icin cok mu erkendi acaba? Zaman bize bunu gosterecek. Umarim yanlis bir karar degildir.

Canim kizim, baban da ben de seni oylece tek basina orada birakinca cok uzulduk. Birazdan sen farkinda olmadan sana bakacagiz. Alisabildin mi, nasilsin diye.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder