20 Eylül 2012 Perşembe

Dislerimle Ne Yapabilirim?

Bilge'nin su anda tam 4 tane disi var. Gecen aydan itibaren sira ile on disleri birer birer cikmaya basladi. Once alttan bir tane, sonra alt disin karsisindaki ust dis ve hemen onun yanindaki alt ve ust disler. Su anda dort tane disi var oglumun. Dislerinin cikmasi ile birlikte disleri ile yapabileceklerini kesfetmeye basladi. Ilk kesfi guvenlik. Maslow'un ihtiyaclar hiyerarsisinde guvenlik ikinci sirada gelir. Yemek, icmek gibi temel fizyolojik ihtiyaclar ilk basamagi olusturur. Bunu guvenlik izler. Bilge de buna paralel bir gelisim gostererek dislerini guvenligini saglamak icin kullanabilecegini hemen kesfetti.

Aksamlari cocuklarin uyku vaktine dogru zaman zaman minik krizler yasayabiliyoruz. Ozellikle ikisinin de uykusu varsa kim anneye sarilacak krizi oluyor bu genelde. Meryem Bilge'yi istemiyor, Bilge'de benim kucagimda kendine yer bulmaya calisiyor. Oglum kendine bir yer istedigini hece, kelime arasinda biryerde kullandigi ma-ma, ma-ma sozlerini tekrarlayarak daha olmadi aglayarak belli ediyor(du). Gecen gun pasif bir sekilde kendine yer acmak yerine aktif bir sekilde mucadele edebilecegini kesfetti. Meryem'i isirdi. Meryem hic beklemedigi bu tepki karsisinda saskin, Bilge ise buyuk bir basari kazanmis edasi ile sevimli bir glumseme ile bize bakiyordu.

Bunun yaninda, Bilge dislerini birbirine surterek farkli sesler cikarabilecegini kesfetti. Bu sabah onu krese gotururken dislerini keyifle gicirtadiyordu. Emre ile ben ne yapacagimizi bilemeden bu ic giciklayici sese nasil tahammul edecemizi dusunmeden edemedik. Altta ve ustte dislerinin olmasi onun icin normal bir duruma donusunceye kadar bu dis gicirdatmasina bir sure daha katlanmamiz gerekecek sanirim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder