15 Ekim 2012 Pazartesi

Sonbaharda aile fotograflari

Bu kare dune ait. Meryem ile arkadasimizin evinin onunde cektigim bir poz.

Simdi sirada bize cok yakin olan meyve sebze pazarinin oldugu yerde cektigimiz fotograflar. Meryem bu pazari encok sattiklari sekerli, kocaman kazanda yaptiklari patlamis misrlari icin seviyor. Ben de ne zaman buraya gelsek bir paketine uc dolar isteseler de misiri almadan edemiyorum. Bizim icin bir gelenek gibi birsey. Alttaki fotografta kizim misir paketine sarilmis bir yandan misirini yiyor bir yandan da poz veriyor.
Bu fotograflari cektigimiz yer Meridian Historic Village diye geciyor. Yani buranin tarihi koy orneklemesi.  Sene icinde cesitli aktivitelere ev sahipligi yapiyor, Tabii bizim bildigimiz koylerle yakindan uzaktan alakasi yok. Hemen koyun girisindeki kirmizi yapraklari ile bizi karsilayan agaci arkamiza alip birkac kare cektik. Bu agac "Mapple Tree" diye geciyor. Turkcesi sanirim akcaagac. Bu agacdan uretilen suruplar burada cok unlu. Ayrica yapraklarinin sekli de cok guzel.

 Asagidaki karede arkamizda bir mini ruzgar degirmeni ve temsili koy ahiri bulunmakta.

 Meryem koyun tam ortasindaki kameriyeye bayildi. Onun icin minik bir evcilik kosesiydi.



Koyu markete baglayan merdivenin altindan akan irmaga dalgin dalgin bakan kizimin bu guzel goruntusunu kacirmak istemedim. Geride sonbahar pazarinin vazgecilmezi balkabaklari gorunuyor.

1 yorum: