2 Kasım 2012 Cuma

Jimnastik Kursu


Meryem için ne zamandır düzenli bir spor programı düşünüyorduk. Önceliğimizi yüzme olarak belirlemiştik ama Meryem'in su korkusunu yenmemizin düşündüğümüzden çok daha fazla zaman alacağını başarısızlıkla sonuçlanan yüzme kursu tecrübemizden sonra farkettik. Meryem bu geçtiğimiz Pazartesi jimnastik kursuna başladı. Spor salonunun soyunma odasında üzerini değiştirmek ve oradaki ortam onu spor havasına sokmuştu bile. Üzerine şort ve bluzunu giyip heyecanla jimnastik kursunun olduğu sınıfa girdi. İçeri girdiğinde arkasını dönüp bana bakmadı bile. Genelde benim de onunla kalmamı ister veya en azından bana el sallar. Ama o anda tek düşündüğü minderlerde atlayıp zıplamaktı. Kurs Pazartesi'leri akşam üzeri 5:45-6:30 arasi. Meryem dahil 4 çocuk var.
Derse esneme hareketleri ile başladılar.


Kursun ilk yarısında takla ve köprü kurma gibi temel hareketleri çalıştılar. Daha sonra diğer bir odaya geçip denge hareketleri üzerinde çalıştılar.

Her ikisinde de fena değildi. Meryem'de düz tabanlık olduğunu en son doktor ziyaretimizde kesinleştirdik. Umarım bu durum ileride onun perfromansını ve hareket kabiliyetini çok etkilemez ama şu an bu durumdan zevk alması bizim için yeterli.

1 yorum:

  1. Bir Çocuğun alması gereken en önemli #spor Cimnastiktir. En doğru seçimi yapmışsınız.
    www.akademicimnastik.com

    YanıtlaSil