9 Mayıs 2013 Perşembe

Kirlenmek Güzeldir

1 ve 2 yaş arası çocukların en güzel yaptığı şey bence baştan aşağı kirlenmek. Saç derilerine, ağız içlerine varıncaya kadar tepeden tırnağa kirlenmek. Meryem'den hatırlıyorum çok severdi toprakla, çamurla oynamayı. Şimdi sıra Bilge'de. Oyun oynamak için yarım saatliğine bile dışarı çıksak  üzerinde zıplayacağı bir su birikintisi veya içinde yatıp yuvarlanacağı bir kum havuzu mutlaka buluyor. Lake Lansing gölü kıyısına koşar gibi gidip suyun içerisine girdiğinde onu geri çekmek için çok geçti.

Suyun tadını çıkarmasına izin verdim. Su çok soğuktu ama bu onun umrunda değildi.

Dün ise oyun parkında kum havuzunun içerisinde resmen kum banyosu yaptı. Kumları alıp başına attı. Sonra yüzün koyun yatıp yemeye çalıştı. Oda yetmedi içinde yuvarlanmaya başladı.



Ancak tepeden tırnağa kum olduktan sonra kum havuzundan çıkmaya karar verdi.



Balkondaki saksılardaki toprakla oyunu genelde Bilge'nin içerisinde yüzebileceği bir toprak birikintisine dönüşmesi ile son buluyor.

Bütün bunlar sırasında o kadar mutlu oluyor ki onu engellemek yerine onu kendi haline bırakıyorum. Bilge'yi bu kadar keyifli oynarken izlemenin tadını çıkarıyor ve kendi kendime kirlenmek güzeldir diyorum.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder